De Begrafenis Gewoontes Van Japan

kody Begrafenis

Sharing is caring!

Hoewel Japan een meer seculiere samenleving is geworden , wordt 91% van de begrafenissen uitgevoerd in de vorm van boeddhistische ceremonies. Onmiddellijk na een dood, bevochtigen familieleden de lippen van de overleden persoon met water, een handeling die bekend staat als water van het laatste moment. De meeste Japanse huizen hebben boeddhistische altaren, voor het gebruik van boeddhistische ceremonies; en velen hebben ook Shinto-heiligdommen, of kamidana. Een uitvaartverzekering is daarom ook geen onbelangrijk onderwerp in Japan. bezoek deze website.

Wat Doen Ze Wanneer Iemand Overlijdt?

Wanneer iemand overlijdt, wordt de sterfplaats gesloten en bedekt met wit papier om de onreine geesten van de doden buiten te houden, een gebruik genaamd kamidana-fūji . Een kleine tafel versierd met bloemen, wierook en een kaars wordt naast het bed van de overledene geplaatst. De familieleden en autoriteiten worden geïnformeerd en een overlijdensakte wordt afgegeven.

Wie Moet Alles Regelen Bij Een Begrafenis?

Begrafenisarrangementen worden meestal door de oudste zoon gemaakt, hij dient contact op te nemen met een tempel om de ceremonie in te plannen. Sommige dagen zijn meer gunstig dan andere, gebaseerd op een oude Chinese zesdaagse maancyclus; in het bijzonder, de tweede dag, genaamd tomobiki, wat betekent “samen met jou vrienden optrekken” (tomo = vrienden; hiku = trekken, hoewel de oorspronkelijke betekenis anders was) en daarom wordt het beschouwd als een vreselijke dag voor een begrafenis maar een goede dag voor een bruiloft.

Doen Ze Het Lichaam Ook Ritueel Aankleden?

Het lichaam wordt gewassen en de openingen worden gedicht met katoen of gaas. Een ‘kleding’-ritueel (een nōkan genoemd) wordt soms uitgevoerd, waarin professionele nōkansha het lichaam ritueel aankleden en voorbereiden om in de kist te leggen. De ceremonie wordt nu nog zelden uitgevoerd en kan beperkt zijn tot landelijke gebieden waar oudere tradities worden onderhouden. Of de ceremonie nu plaatsvindt of niet, een overleden vrouw is gekleed in een witte kimono en een overleden man is gekleed in een pak of een kimono. Make-up kan worden toegepast. Het lichaam wordt op droog ijs in een kist gelegd. Items – zoals een witte kimono, een paar sandalen, zes munten voor het oversteken van de rivier van Three Crossings en brandbare items waar de overledene dol op was (bijvoorbeeld sigaretten en snoep) worden in de kist geplaatst, die vervolgens wordt geplaatst op een altaar voor de wake.