De Nieuwste Console Van Microsoft Is Uit, De Xbox One X

kody Console

Sharing is caring!

Microsoft heeft eindelijk de Xbox One X uitgebracht en je kunt nu de spelconsole in de winkels kopen. Maar wees snel, het aanbod is beperkt en de paar voorbeelden die al in de winkels zijn, zullen naar verwachting snel uitverkocht zijn.

Degenen die een van de Xbox One X’s weten te bemachtigen, krijgen ook een van de krachtigste spelconsoles op de markt. Het nieuwe model kan games in 4K-resolutie met 60 frames per seconde uitvoeren, iets dat geen enkele andere gameconsole heeft weten te doen. Een console kopen kan dus lastig zijn.

Wanneer Werd Het Eerste Model Uitgebracht?

Het eerste Xbox One-model werd in 2013 uitgebracht in het VK, gevolgd door de Xbox One S die drie jaar later werd uitgebracht. Veel mensen hebben sinds de lancering een groot aantal games verzameld en ze werken allemaal rechtstreeks met de Xbox One X.

Om echter volledig te kunnen profiteren van de verbeterde prestaties van de nieuwe console, moeten de games worden bijgewerkt met ondersteuning, die momenteel geldig is voor meer dan 100 gametitels. Microsoft heeft een volledige lijst op haar website en wanneer ze op zoek zijn naar nieuwe releases in de winkels, moeten ze het label ‘Xbox One X Enhanced’ krijgen.

Alles Werkt Nog

Zelfs bestaande handbesturingselementen van eerdere Xbox One-consoles werken rechtstreeks met de Xbox One X, evenals met andere handbesturingen van derden. Daarnaast kunnen honderden oudere Xbox 360-gametitels werken met achterwaartse compatibiliteit, maar zonder ondersteuning voor de prestatieverbetering van de Xbox One X.

Een Externe Harde Schijf Is Een Must 

Om snel aan de slag te gaan met de nieuwe console, kun je een externe harde schijf gebruiken om alle bestanden van een oudere Xbox One-console te synchroniseren met de Xbox One X. Sluit de harde schijf aan op je oude gameconsole, synchroniseer de bestanden en maak verbinding met de nieuwe spelconsole. De overdracht verloopt automatisch en u kunt een aantal uren besparen omdat updates en gamebestanden niet opnieuw hoeven te worden gedownload.

De geschatte prijs voor de Xbox One X is €449 in vergelijking met de oudere Xbox One S die kan worden gekocht voor ongeveer €200. Het nieuwste model is geen vervanging, maar moet worden gezien als een compliment voor degenen die bereid zijn meer te betalen voor betere prestaties. Alle toekomstige games voor de Xbox One-serie zullen uitstekend werken op alle beschikbare consoles.

Degenen die geen hoge eisen stellen aan het uitvoeren van 4K-games, maar nog steeds high-definition films kijken, kunnen profiteren van de oudere Xbox One S-console. Het eerste Xbox One-model is nog steeds beschikbaar, maar moet worden vermeden als je een meer toekomstbestendige gameconsole wilt die het afspelen van Ultra HD Bluray-films en HDR ondersteunt.