Gebruiken was-droogcombinaties water om te drogen of kun je beter een condensdroger gebruiken?

kody Technologische Ontwikkelen

Sharing is caring!

De meeste was-droogcombinaties zijn condensdrogers. In tegenstelling tot een eenvoudiger geventileerde droger die warme, natte lucht direct in uw wasgoed pompt en er een sauna van maakt, vangen condensdrogers het vocht uit uw kleding, zodat ze een aangenamer apparaat zijn om mee te leven – vooral als uw wasgoed een behoorlijke luchtstroom mist. Een echte goede condensdroger is tegenwoordig niet meer weg te denken uit een witgoed assortiment.

Ze werken door warme droge lucht door uw natte was te duwen om vocht af te zuigen en vervolgens de nu vochtige lucht af te koelen in een warmtewisselaar om het vocht te condenseren, dat in een tank wordt verzameld of in de afvoer wordt gepompt. De (nu droge) lucht wordt opnieuw verwarmd en de cyclus herhaalt zich.

Hoe zit het nu precies met water en de condensdroger

Dus waar komt water in terecht? Welnu, het hart van een condensatiedroger is de warmtewisselaar. Het werkt als de radiator in uw auto door de hete lucht door metalen vinnen met een groot oppervlak te laten gaan om het koelen te vergemakkelijken. In een stand-alone droger zijn deze vinnen luchtgekoeld, maar in combinatie met wasdroogcombinaties wordt water gebruikt. Dit is logisch vanuit technisch oogpunt, omdat water de warmte efficiënter geleidt en omdat het ook een wasmachine is, heeft het al het sanitair op zijn plaats.

Het koelwater van een condensdroger

Helaas is het koelwater na enkele cycli door de warmtewisselaar nu te warm, dus wordt het weggegooid in de afvoer en wordt vers, koel water uit de kraan aangezogen. Spoel en herhaal als het ware tot je kleren droog zijn.

  • Hoeveel water gebruiken ze? Het varieert van model tot model en van het vochtgehalte in je kleding, maar de apparaten in onze test waren gemiddeld 35 liter om onze testbelasting van 3,5 kg te drogen.
  • Dat is exclusief een bijzonder dorstige uitbijter die voor een volle lading maar liefst 210 liter gebruikt (geclaimd) en dat is in aanvulling op water dat wordt gebruikt voor het wassen. Dat is slecht nieuws in een droog land als Australië, maar door een maas in de manier waarop de waterefficiëntie wordt berekend, wordt dit niet weerspiegeld in de waterefficiëntie sterbeoordeling van de machine – alleen het water dat wordt gebruikt voor het wassen wordt berekend, niet drogen. (Het is een kater van stand-alone droger ratings, die geen water gebruiken).

Let goed op bij het kopen van je condensdroger

Maar tijdens het drogen wordt het gebruik van water niet weerspiegeld in de sterbeoordeling, maar moet het wel als een cijfer op de sticker worden vermeld, dus lees het etiket zorgvuldig, tel niet alleen de sterren. We beginnen het ontstaan ​​van wasdroogcombinaties te zien die de warmtepomptechnologie gebruiken om te drogen (zoals je airconditioner).

In vergelijking met een watergekoelde condensor zijn ze zeer energiezuinig en gebruiken ze geen water om te drogen, maar ze vormen een nieuwe stap in termen van complexiteit en prijs.

 

You May Also Like..

Technologische Ontwikkelen Op Energie Gebied Creëert Nieuwe Banen

Sharing is caring!FacebookTwitterGoogle+PinterestLinkedInMark Salkeld, president en CEO van de Petroleum Services Association of Canada, zegt dat technologische vooruitgang niet alleen […]