Enorme Geldbedragen Die Er Gewonnen Kunnen Worden Met Loterijen

kody Loten

Sharing is caring!

Een behoorlijk indrukwekkend aantal. Stel je voor dat dit geld niet beschikbaar was voor de liefdadigheidsinstellingen in kwestie. Datzelfde jaar ging bijna 1 miljard pond naar de overheid in de zogenaamde Lottery Duty.  Loterijen kunnen deze bedragen uitgeven omdat ze veel spelers hebben die inleggen. In Nederland ga je vooral de staatsloterij vinden, die hebben veruit de meeste spelers.

De UK National Lottery en The Big Lottery Fund gaan er prat op te zeggen dat ze in de loop van de jaren geld hebben gegeven aan meer dan 500.000 doelen. En dit verbazingwekkende aantal is waar.

Sommige van deze goede doelen zijn regelmatige begunstigden; anderen krijgen een eenmalig forfait. 40% van het geld van de loterij gaat naar liefdadigheidsinstellingen die werken op het gebied van onderwijs en gezondheid. Drie andere liefdadigheidssectoren van de loterij zijn sport (20%), kunst (20%) en erfgoed (20%). Dit alles betekent dat de Britse Nationale Loterij minder dan 1% van de bruto-omzet als winstmarge aanhoudt. Een ongelooflijk kleine winstmarge die “slechts” 70 miljoen pond per jaar bedraagt.

Nationale Loterij Winnaar

Houd in gedachten dat veel van de winnaars van de UK National Lottery, met name de jackpot winnaars in het bijzonder, ook delen van hun winst weggeven aan een goed doel. De meeste mensen houden de meeste winst voor zichzelf, maar steeds meer mensen geven op zijn minst een klein percentage aan het goede doel.

Maar historisch gezien zijn er voorbeelden van winnaars van de Britse Nationale Loterij die het geld van de hele prijs weggeven. Dus al met al is de hoeveelheid goed werk die dit geld in het Verenigd Koninkrijk doet ongelooflijk.

Het spelen van de loterij betekent miljarden dollars aan liefdadigheid geven. Waardige doelen die in leven worden gehouden dankzij dit genereuze model. Amerikaanse loterijen geven ook delen van hun inkomen weg aan goede doelen, maar lang niet op dezelfde schaal als de Britse Nationale Loterij.

Wat Zou Je Doen Als Je De Jackpot Van Een Loterij Won?

Zou je delen van het prijzengeld weggeven aan een goed doel? En zo ja, hoeveel zou u geven? Laten we zeggen dat je 100 miljoen dollar wint, nou – hoeveel hiervan gaat naar het goede doel?

Elke winnaar beslist natuurlijk zelf over dit gevoelige onderwerp. Maar aangezien de geest van de loterij is om plotseling te slaan, zoals bliksem uit de lucht, danken veel mensen ook de loterijgoden voor hun fortuin en besluiten ze om een ​​bal te spelen en delen van de winst weg te geven.

Misschien geef je op de een of andere manier iets terug van het grote geluk dat aan jou is gegeven. En er zijn voorbeelden van mensen die de loterij meer dan eens hebben gewonnen, waardoor je je begint af te vragen of het niet zoiets is als het zogenaamde karma. Wie weet?